QUI VIVIT

QUI ViVIT. Hij leeft. Of, zoals wij het vrij vertalen, “het KiewitFonds leeft én laat kinderen in de derde wereld leven”.

De kleine “i” maakt de naam, net als ons bier, een beetje mysterieus. Het mysterie dat ontstaat tijdens het nuttigen van een heerlijke QUI ViVIT aan een Kiewitse toog. Denk de “i” weg en je leest natuurlijk Kiewit/kievit. Acht kieviten op het etiket, evenveel als het aantal bezielers achter het KiewitFonds.

EEN ZACHTE, FRUITIGE TRIPEL

QUI ViVIT is een zachte, donkerblonde tripel met een alcoholpercentage van 8% en een fruitig gekruide neus. De romige, crèmekleurige schuimkraag zakt traag weg boven het licht moutige, licht gekruide bier. Het heeft een bitterige afdronk (EBU 30) en is goed ‘doordrinkbaar’.

QUI ViVIT wordt niet gedronken. QUI ViVIT wordt gedegusteerd. Daarom wordt het bij voorkeur geschonken in een groot conisch glas, dat benadrukt de overvloed aan aroma’s en rijkdom aan vrije, geëngageerde geesten in Kiewit!

TIP: QUI ViVIT serveert zich uitstekend bij gekruide kipgerechten of gekruide ribbetjes met honing.

KASTEELBROUWERIJ DE DOOL

Het bier wordt exclusief in opdracht van het KiewitFonds gebrouwen door kasteelbrouwerij De Dool in Houthalen-Helchteren.
In 1994 werd in de gebouwen van het middeleeuwse kasteel een hypermoderne brouwerij geïnstalleerd.

Er wordt nog op authentieke wijze bier gebrouwen met louter natuurlijke grondstoffen die geselecteerd worden op basis van strenge eisen.
De kwaliteit van het bier wordt gegarandeerd door een zeer nauwkeurig brouwproces en het vakmanschap van de brouwers.